L’Ajuntament de València, a través de la Regidoria de Gestió de Residus Sòlids, ha fet un balanç positiu del primer mes de funcionament del projecte pilot de recollida selectiva de residus orgànics en diversos punts de la ciutat. En total, els contenidors marrons han arreplegat 154.620 quilos de matèria orgànica entre el 13 de novembre i el 10 desembre, el que comporta vora un 12 per cent del volum total de residus, un percentatge fins i tot superior al que va aconseguir la ciutat de Barcelona quan va començar a fer este tipus de recollida selectiva en 2007.

La regidora delegada de Gestió de Residus Sòlids, Pilar Soriano, ha valorat molt positivament estes dades. «Estem molt satisfets per la implicació de la ciutadania als barris de Benimaclet i Sant Marcel·lí i dels grans productors als Poblats Marítims i a Quatre Carreres. Aconseguir una ciutat més sostenible és una tasca de totes i tots i els resultats del primer mes de vida d’este projecte pilot ens conviden a continuar endavant amb il·lusió i convicció», ha declarat.

Concretament, la fracció orgànica arreplegada al barri de Benimaclet ha suposat un total de 58.250 quilos de residus, un 9,46 per cent del volum total, el que al seu temps implica una millora de 81 centèsimes percentuals respecte al balanç positiu fet després de la primera setmana del projecte pilot a este barri.

Per la seua part, al barri de Sant Marcel·lí s’han arreplegat 21.780 quilos de residus orgànics, un 11,5 per cent del volum total de residus domiciliaris generats en este barri. Este balanç millora en quasi un punt i mig percentual el dels primers set dies del projecte en esta zona de València.

Pel que fa als residus orgànics generats pels grans productors (mercats, supermercats, centres educatius i hospitalaris) a la zona 3 de la ciutat (Poblats Marítims i Quatre Carreres), als contenidors marrons se n’han depositat 74.590 quilos, un 42,12 per cent del total, el que comporta un augment percentual de vora mig punt respecte al balanç de la primera setmana en esta àrea de la ciutat.

«La darrera caracterització del fem que generem els valencians i les valencianes ens ha indicat que entre un 32 i un 33 per cent dels nostres residus són orgànics, el que comporta que durant el primer mes del projecte pilot de recollida selectiva de matèria orgànica hem aconseguit que la ciutadania deposite al cinqué contenidor un terç de tots els residus orgànics que generen, mentre que els grans productors aboquen als contenidors marrons fins a tres quartes parts de la matèria orgànica de què es desfan. Són percentatges molt importants que ratifiquen la necessitat que hi havia d’encetar la implantació d’este tipus de recollida selectiva, constaten la voluntat de la ciutadania de València de col·laborar per aconseguir una ciutat millor i avalen l’aposta feta pel Govern de la Nau», ha afirmat per acabar Soriano.