El Palau de la Música presenta una nova edició de «Menut Palau», el cicle didàctic, formatiu i d’oci destinat a totes les edats, des de 0 fins a 18 anys, i que compren el projecte educatiu del Palau, Orquestra i Banda per a gaudir i aprendre música, tant amb la família com amb el centre escolar.

La regidora de l’Àrea de Cultura i presidenta del Palau de la Música, Glòria Tello, es mostra fermament implicada i convençuda d’esta part «tan important, possiblement, de les més importants, de totes les activitats que programem al Palau, atés que el públic infantil és el nostre futur i nosaltres entenem que és bàsic, per a garantir una implicació musical, fomentar l’hàbit per la música entre els més menuts». Tello destaca que es tracta «tant d’oferir als centres educatius uns continguts participatius, didàctics i amb valors musicals i educatius, com de possibilitar un temps d’oci i divertiment de qualitat a les famílies».  

Menut Palau consta de dues grans àrees: «Música en Família» i «Tutti al Palau». La primera, que se celebra en cap de setmana i vacances, està destinada a les famílies, i la segona, en horari matinal entre setmana i període lectiu, per a centres escolars.

 

MÚSICA EN FAMÍLIA

Enguany consta de 6 projectes diferents, que comencen al Nadal i acaben al maig. Els espectacles tenen un preu de 6 euros, excepte «Feretes i cançonetes», que costa 5 euros per dia. Estos projectes, que abasten totes les edats i molts diferents gèneres musicals i escènics, són els següents:

– «Feretes i cançonetes», 28 i 29 desembre 2016: un festival multicultural que se celebrarà en tots els espais del Palau amb una vintena de propostes teatrals i musicals  de grups i artistes com ara Rodamons, The Ramonets, Pep Gimeno  ‘El Botifarra’, The Pengüins, Domisol Sisters, Auxili i Judith Neddermann; tallers de balls tradicionals, rap, màscares, circ, així com una fira editorial al llit del riu Túria dirigida especialment al públic infantil.

– D’Artagnan i els 3 Mosqueters «El musical». 12 de febrer 2017. Un espectacle sobre la novel·la de Dumas, amb música clàssica, jazz i bandes sonores, amb actors, ball i escenografia, destinat a públic fins a 12-14 anys.

– «Brass, Brass, Brass» és el nou espectacle de jazz i clàssica  protagonitzat pels valencians Spanish Brass Luur Metalls, un sorprenent i divertit concert per a instruments de vent-metall per a tots els públics, i especialment per a xiquets i xiquetes a partir de 5 anys.

Los Titiriteros actuaran al març dins del cicle «Música en família».

– «Canciones de los Titiriteros»: un concert de música tradicional i popular protagonitzat per Los Titiriteros de Binéfar, Premi Nacional de Teatre Infantil. Destinat a tota la família, a partir de 3 anys i inclosos els iaios i iaies perquè estos trobadors infantils d’Osca canten les cançons de sempre, de les infàncies de tots nosaltres: «Anton Pirulero», las «Sardinas», «Sobre las ruinas de un Monasterio»… etc. Serà al març.

– «Òpera en Família»: el 30 d’abril. Serà un diumenge dedicat a gaudir d’òpera en família amb un concert teatralitzat dedicat a este gènere, i per a tots els públics.

– Menuda Orquestra: Dansa Simfònica participativa amb l’Orquestra de València. L’Orquestra compartix escenari amb joves ballarins adolescents que posen vida i moviment a grans obres del repertori simfònic. Serà divendres 12 de maig.

 

TUTTI AL PALAU

Es tracta del projecte educatiu més ampli del Palau que acull totes les activitats artístiques i musicals oferides en horari escolar per a tots els trams educatius (consulteu el programa complet ací). Tutti al Palau oferix les següents activitats:

– «Creixent amb la música» és la sèrie dedicada bàsicament a Primària des de gener fins al mes de maig, i a la sala de Cambra (sala Rodrigo) encara que també ofereix algun espectacle específic per a Secundària-Batxillerat i per a 3r d’Infantil (5 anys). Són un total de sis propostes: «A Colps», sobre la percussió, «Sons de la Prehistòria», sobre origen de la música i etnomusicologia, «Brass, Brass, Brass»: dedicat al vent i al metall, «Moby Dick, el mal amor»: dansa, piano i teatre sobre violència de gènere, «El Burret Flautista» i «Rosa i els tres porquets»: contes musicals per als més menudets de Primària.

– «Toca la banda»: la Banda Municipal oferix el seu dinàmic programa participatiu i explicatiu en directe, a la Sala Iturbi, tant per a escolars de Primària com de Secundària.

– «Menuda Orquestra»: l’Orquestra de València presenta dues propostes:

  • obrir els assajos del Festival Beethoven 30 aniversari en febrer a grups d’oients de Secundària
  • matinals de dansa simfònica participativa a principis de maig per a centres de Secundària i Batxillerat, sota la direcció escènica de Toni Aparisi, Premi Max 2016.

– «Palau Infantil» i «Bebesol»: les activitats educatives acaben  a finals de maig, un mes dedicat als més xicotets que poden vindre a gaudir de la música sense l’obligació acadèmica de la resta de la comunitat escolar:

  • Palau Infantil presenta «Peer Gynt» per a Educació Infantil (2-5 anys) amb soprano i arpa basat en el «Peer Gynt» d’Evard Grieg i explicat com un conte.
  • Per la seua banda «Bebesol» és un espai confortable i íntim per a mares i pares amb bebés de 0 a 12 mesos, per a gaudir de música clàssica suau per als bebés i que permeta als seus progenitors gaudir de la millor música en llibertat i relaxadament, en un espai i format específicament pensat per a elles i ells.