L’Ajuntament desbloqueja la situació del Balneari de l’Albereda, que tornarà a obrir les portes a la tardor

La nova empresa assumix les premisses marcades per l’Ajuntament: recupera el servici de balneari, es fa càrrec del deute contret per l’antiga concessionària i es compromet a respectar els llocs de treball de tots els empleats.

L’Ajuntament de València, per boca de la regidora de Patrimoni, Maria Oliver, ha manifestat la seua satisfacció pel resultat de les negociacions per a donar una solució viable a la situació de bloqueig que patia el complex termal. Així s’ha aconseguit evitar el tancament de les instal·lacions —catalogades com a Bé de Rellevància Local—, que podrien haver patit un deteriorament irreversible per la presència d’aigües termals subterrànies, de caràcter corrosiu. També, s’ha aconseguit salvar els llocs de treball del personal i es recupera el deute impagat des de 2012, que es farà efectiu de manera prorratejada al llarg dels pròxims 40 anys que resten de cessió.

L’explotació del servici termal en les instal·lacions municipals va ser concedit l’any 2005 a l’empresa Mibor Urbana, SL, prèvia execució del projecte d’habilitació. La concessió s’establia per un termini de 50 anys a canvi d’un cànon anual de 75.000 euros. L’any  2012 l’empresa concessionària va entrar en concurs de creditors i va deixar de satisfer el cànon, i dos anys després va sol·licitar a l’Ajuntament la rebaixa d’este, que va ser desestimada.

Este mateix mes de setembre, el jutjat ha autoritzat la transmissió de la unitat productiva de l’anterior empresa, Mibor, a la mercantil Balneari Albereda, SL, que ha sol·licitat a l’Ajuntament la cessió del contracte de concessió per a prestar el servici sanitari assistencial, després del procediment públic realitzat.

La nova concessionària és una empresa amb àmplia experiència en el sector, i disposa d’establiments termals per tot el territori estatal. Ha presentat davant de l’Ajuntament garanties de la seua solvència tant econòmica com tècnica per a poder subrogar-se a la concessió.

Les condicions de la cessió

La cessió a Balneari l’Albereda 2016, SL suposa que la firma assumix la subrogació dels treballadors de l’anterior contracta, tots, excepte la direcció i el servici de cafeteria, que no formava part de la concessió, i que no s’oferirà en el nou servici. A més, també assumirà el deute de Mibor, que ronda els 300.000 euros, resultat de la suma dels cànons impagats del 2012 al 2015, així com els gastos ordinaris de funcionament del balneari.

Arxivat en: General, Sanitat i Benestar Social

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *