Esta vesprada tornen a funcionar amb total normalitat les fonts del Palau de la Música, als jardins del Túria, i del Roserar, a Vivers. L’Ajuntament de València ha realitzat sengles intervencions per reparar tots els desperfectes que presentaven. “Recuperem dos espais importants dignificats perquè la ciutadania els puga gaudir com mereixen després d’anys d’abandonament injustificable per part dels governs municipals del Partit Popular”, ha afirmat la regidora delegada de Parcs i Jardins, Pilar Soriano.

La intervenció municipal ha permés impermeabilitzar la font dels jardins del Túria, als peus del Palau de la Música, que fins ara patia moltes fuites d’aigua, amb els problemes d’eficiència i els desperfectes que això generava. A més, s’ha recuperat el to original de la bassa i s’ha inclós un joc d’aigua senzill que permet posar la font en funcionament en condicions òptimes per un pressupost que no ha superat els 75.000 euros.

“La falta de manteniment durant molts anys va deteriorar tots els sistemes de la font fins que va deixar de funcionar i a més hagué de reduir-se al màxim el nivell d’aigua a la font per les fuites continuades. El Partit Popular farà bé en explicar per què no hi havia un manteniment correcte tot i que es pagaven més de 5.000 euros mensuals per conservar la font en condicions òptimes”, ha reclamat Soriano.

La font estarà en funcionament tots els dies fins el 20 de març entre les 10 del matí i la 1 de la matinada. A partir d’eixa data, l’horari passarà a ser entre les 10 del matí i les 10 de la nit.

D’altra banda, esta vesprada també comença a funcionar de nou la font del Roserar als jardins de Vivers, una font que originàriament es trobava a la plaça de la Reina i que va ser traslladada a l’enclavament actual en 1973. Aquella instal·lació original comptava amb jocs aquàtics de Carlos Buïgas, però el so va deixar de funcionar a inicis de la dècada dels 90 i el funcionament es va mantindre de forma estàtica fins 2010, quan va començar a funcionar només de forma intermitent.

La intervenció municipal ha permés instal·lar uns jocs d’aigua semblants als anteriors però nous i respectant els elements antics. A més s’han col·locat tots els sistemes necessaris per fer possible els canvis de color en els projectors i les diferents altures en els jocs d’aigua. També s’hi ha instal·lat una centraleta de control de clor i pH.

Esta actuació ha tingut un cost de 60.499,99 euros i permet que la ciutadania puga gaudir en condicions de la font tots els dies de 12 a 13 hores i de 19:30 a 20:30 hores i la resta del dia funcionarà amb normalitat però sense efectes musicals.