L’Ajuntament ha posat en marxa una campanya de sensibilització sobre la importància de mantindre neta la ciutat, que apel·la al sentit de l’humor de la ciutadania i a la seua responsabilitat per a aconseguir uns carrers i uns jardins nets. Joan Ribó, ha presentat la campanya, que impulsa la Regidoria de Medi Ambient, i que compta amb la col·laboració del dibuixant valencià Ortifus.

“Una ciutat està més neta no sols quan es netegen més els seus carrers, sinó sobretot quan s’embruten menys”. Amb esta premissa, que ha llançat hui l’alcalde, l’Ajuntament ha posat en marxa la campanya “València-neta”, dirigida als veïns i les veïnes, per a aconseguir la seua implicació a fer de la nostra ciutat una urbs lliure de brutícia.

Es tracta d’una sèrie de cartells i animacions que, des d’una òptica humoristica i pròxima, llancen un missatge de reflexió sobre la neteja urbana com una cosa que és responsabilitat comuna de tots i totes.

Ribó ha recordat que en arribar a l’Alcaldia va impulsar un pla de xoc en neteja per un import d’un milió d’euros, i que en els pressupostos d’enguany s’han incrementat les partides per a este concepte en 2,4 milions. “I és que darrere de les dades objectives”, ha assenyalat, “està la realitat, i fa poc més d’un any València era l’última ciutat, juntament amb Osca, en inversions en neteja”.

“Però, a més de dedicar recursos a netejar”, ha continuat el primer edil, “també és necessari treballar en la millora de l’educació de la ciutadania en este sentit; no conformar-se com estem”.

La nova campanya es distribuirà en cartells, díptics i targetes per tota la ciutat. Consistix en diversos recursos visuals i animacions en què, d’una manera directa, es llança un missatge en clau d’humor i que busca la complicitat de qui el rep. Per a això, les creacions d’Ortifus inclouen jocs de paraules, evoquen melodies ben conegudes i apel·len directament al protagonisme de ciutadans i ciutadanes per a cuidar la neteja dels carrers. El mateix nom de la campanya, “València-neta” suposa un senyal i un joc de conceptes, així com el cartell “La meua neta i el meu net”.

De manera paral·lela, la campanya es plasmarà també en els autobusos de l’EMT, amb animacions en el canal Bussi i cartells en les marquesines. Els vídeos es distribuiran també a través de les diferents xarxes socials.